Дощова осінь - хороший прогноз для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дощова осінь - хороший прогноз для бізнесу

2954
Це не прикмета, а бізнес-ідея, яку вдалося реалізувати двом підприємницям в Німеччині. Вони придумали незвичайні автомати.
Деякі бізнес-ідеї буквально "витають у повітрі", особливо коли небо затягнуте сірими хмарами, а під рукою не виявилося парасольки. За свої 30 років офіс-менеджер Ребекка Аугустін (Rebecca Augustin) багато подорожувала по світу і не раз несподівано потрапляла під зливу. З чого дівчина зробила висновок: на парасольках можна непогано заробити.
Разом з економістом за освітою Даніелою Вальраф (Daniela Wallraff) вона створила стартап з лаконічною назвою Dry2go. Згідно з бізнес-планом, за допомогою "парасольок з автоматів", в першу чергу, повинна бути "осушена" Німеччина.
Порятунок за чотири євро
Посилаючись на особистий досвід, Аугустін стверджує, що в Німеччині та за її межами давно існує потреба в автоматах з парасольками: "Тут все не так, як з автоматами з їжею. Коли виникає відчуття голоду, ти можеш дійти до найближчого ресторану або кафе. Однак той, хто піде під дощем до магазину парасольок, промокне".
Парасольки, які продає компанія Dry2go, виробляються в Азії. Коштують вони всього чотири євро. З невеликого офісу в Бохумі підприємниці доставляють два типи автоматів по різних містах ФРН. Перший, настінний, має 45 комірок. "Він дуже компактний: завдовжки 120 сантиметрів, шириною 40 сантиметрів і глибиною 20 сантиметрів", - описує його Даніела Вальраф. Пристрій схожий на популярні в Німеччині ретро-автомати жуйок.
Другий тип автоматів має світлодіодний дисплей, де періодично висвічуються рекламні повідомлення, що приносить підприємницям додатковий прибуток. "Автомат зручний тим, що приймає монети і купюри, причому в будь-якій комбінації", - додає Ребекка Аугустін.
Щоб в касу надходило достатньо коштів, автомати встановлюють у людних місцях: на паркуваннях, в кінотеатрах, музеях, басейнах, а також спортивних залах. Автомат за "принципом випадковості" видає парасольки різних кольорів та візерунків. Підприємниці подбали і про ту цільову аудиторію, яка не любить парасольки: велосипедисти та туристи можуть купити дощовики.
Ідея на експорт
Автомати для парасольок підприємниці замовляють не в повній комплектації. Вони купують окремі компоненти, після чого за "монтажні роботи" беруться фахівці. У великих містах, таких як Берлін, Гамбург і Мюнхен дівчата роблять ставку на франшизу. Ділові партнери можуть придбати ліцензію на експлуатацію автоматів.
У Бохумському бюро безперервно лунають телефонні дзвінки. Співпрацювати з дівчатами хочуть підприємці з Австралії, Бельгії, Франції, Канади, Нідерландів, Румунії та Чехії. Їхня бізнес-ідея - рятуватися від дощу за допомогою парасольок з автоматів - починає приносити плоди і за кордоном. Ребекка Аугустін стверджує, що компанія зможе і восени щотижня постачати 30 тисяч парасольок.
Клаус Деузе, Наталя Іудіна
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас