Експерти стверджують - психологічний бар'єр в $1700 золото подолає восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти стверджують - психологічний бар'єр в $1700 золото подолає восени

Банківські метали
1019
Отже, ціни на золото вже перевищили $1690 за тройську унцію і продовжують штурмувати нові рівні, сподіваючись пройти позначку $1695 найближчим часом.
Тепер експерти практично не сумніваються, що психологічний бар'єр $1700 виявиться пройденим восени. Головними факторами, що впливають на зростання цін, виявляються активне скуповування золота з боку центральних банків по всьому світу, а також перебої з виробництвом жовтого металу, що намітилися останнім часом.
Не варто забувати, що свою лепту в зростання котирувань вносить і Федеральна резервна система (ФРС): намір голови Федрезерву Бена Бернанке запустити втретє друкарський верстат приведе до ослаблення цінності долара, а значить, підштовхне вгору ціни на золото. Те ж можна сказати і про єдину європейську валюту, оскільки Європейський центробанк впритул підійшов до запуску свого аналога кількісного пом'якшення. Важливо, що котирування на золото у валюті євро зараз знаходяться на своїх максимальних позначках за весь поточний рік.
Динаміка золота на світових ринках не може не вражати. За останні два тижні зростання вартості дорогоцінного металу склало близько 5%, значно випередивши навіть фондовий ринок, відомий своєю волатильністю. Пробивши максимум за 5 місяців $1692,71 за унцію, золото пройшло вгору без особливого опору.
Далі більше?
Динаміка цін на золото і платину за 5 років Усі прекрасно пам'ятають, як золото простувало по ринках в періоди перших двох раундів кількісного пом'якшення. З грудня 2008 по червень 2011 рр. жовтий метал додав 70%. Підтримка американської економіки з боку Центробанку на два з третиною трильйона доларів не пройшла даремно, так що всім тим, хто вірив в Бернанке і його бажання підгодовувати котел США все новими порціями паперових доларів, що швидко згорають, випала чудова можливість непогано заробити.
Однак в останній рік європейська та американська монетарна влада дотримувалися нейтралітету (якщо не брати до уваги сумнівну операцію "Твіст"), так що в золото вкладалися ще й з метою закритися на випадок можливих ризиків. Ринок консолідувався протягом останніх 12 місяців, але тепер твердо має намір йти на підвищення.
З досвіду минулого року можна припустити, що зараз позначка $1700 буде пробита без особливих зусиль і почнеться різкий і впевнений рух вгору. Серед трейдерів з'являються все більше прихильників теорії того, що наступні $100 золото подужає до кінця року легко і невимушено.
Адже саме зараз, вважають економісти, для дорогоцінного металу все складається найкращим чином. Підтримка з боку любителів захиститися не давала золоту просідати протягом більшої частини року, надійно прикриваючи сировину від різких стрибків вгору-вниз. Основа для зростання виявилася сформована, і тепер намагатися переламати тренд просто немає сенсу.
Більше того, минулорічні вершини $1920 за унцію призвели до обвалу на ринку золота, так що поточну динаміку деякі фахівці схильні називати ще і відновленням. На цьому тлі існує думка, що це саме відновлення тільки починається, а активна його фаза ще попереду.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас