ЗМІ: Погасити свій борг - непосильне завдання для Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Погасити свій борг - непосильне завдання для Києва

Казна та Політика
1357
У вересні-грудні 2012 року Київ повинен заплатити кредиторам понад $300 млн. У червні з'ясувалося, що вчасно розрахуватися за всіма зобов'язаннями - непосильне завдання для столиці, пише журнал Forbes у свіжому номері.
Видання додає, що міськадміністрація вже вступила в переговори з банками про реструктуризацію боргу. З одним із них в липні розрахувалися: Київ виплатив Альфа-Банку 750 млн грн, причому дві третини цієї суми надав уряд України.
Для погашення єврооблігацій на $250 млн місто розпочало розміщення бондів на 3,5 млрд грн. За даними рейтингового агентства Standard & Poor's, в 2011 році загальний борг Києва (з урахуванням заборгованості муніципальних компаній) перевищив 80% поточних доходів.
Forbes відзначає, що в 2012-му, за розрахунками депутата Київради Тетяни Меліхової, борг досягне 15,5 млрд грн, тобто перевищить 90% від доходів міського бюджету.
Раніше українські ЗМІ вже писали про те, що Київ близький до технічного дефолту - в липні столиця виявилася нездатною вчасно виконати свої зобов'язання перед банками-кредиторами.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас