Клієнти банку втікача Авакова отримають свої внески до кінця жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клієнти банку втікача Авакова отримають свої внески до кінця жовтня

Кредит&Депозит
1653
Клієнти банку "Базис", у якого Національний банк України відкликав ліцензію і почав процедуру ліквідації, отримають свої внески до кінця жовтня поточного року. Про це журналістам повідомила представник ліквідаційної комісії банку "Базис" Ганна Гонтар.
"Законом встановлено термін для виплати - 3 місяці з дня постанови про ліквідацію банку. Ми будемо намагатися, щоб повернути гроші до кінця жовтня", - сказала Гонтар.
За її словами, зараз ліквідаційна комісія створює реєстр вкладників. За попередніми даними, у банку знаходиться 95 тисяч рахунків фізичних осіб на загальну суму 360 млн грн.
Представник ліквідаційної комісії пояснила, що в першу чергу будуть здійснюватися виплати, гарантовані Фондом гарантування внесків фізичних осіб і які не перевищують 200 тисяч гривень. Якщо ж фізична особа має декілька рахунків на загальну суму, що перевищує зазначену, то вона отримає не більше 200 тисяч гривень, а залишок буде виплачуватися по черзі.
Нагадаємо, акціонерний комерційний банк "Базис" належить акціонерному товариству "Інвестор", одним з основних акціонерів якого є екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков. 23 серпня Національний банк України ухвалив рішення відкликати ліцензію банку "Базис" та розпочати процес ліквідації фінустанови.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас