Східна Німеччина просить трильйон євро на розвиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східна Німеччина просить трильйон євро на розвиток

844
Влада Тюрінгії заявила про необхідність інвестувати в розвиток Східної Німеччини трильйон євро. Про це в інтерв'ю Handelsblatt сказав міністр економіки цієї федеральної землі Маттіас Махніг (Matthias Machnig) з соціал-демократичної партії.
Махніг зажадав розробити на федеральному рівні план розвитку колишніх східнонімецьких земель - "Стратегію 2030". На його думку, податок солідарності, який всі федеральні землі платять після об'єднання Німеччини, допоміг території колишньої НДР наблизитися за рівнем економічного розвитку до Західної Німеччини. Однак тепер, як заявив Махніг, настала черга федерального уряду підтримати Схід, що відстає.
Міністр економіки Тюрінгії зробив такі висновки, виходячи з дослідження консалтингової компанії Roland Berger. За даними фірми, для вирівнювання економічного рівня на Сході і Заході Німеччини "необхідні політична воля і фінансові кошти", а саме інвестиції в розмірі трильйона євро до 2030 року. Ці гроші повинні вкладати як більш розвинені землі, так і федеральний центр.
Тим часом західні федеральні землі готують скарги до суду на розподіл грошей між регіонами. У 2011 році внесок Баварії склав майже половину всього фонду взаємодопомоги, і майже всі ці гроші були передані Берліну. Тоді Мюнхен зажадав переглянути існуючу систему, не бажаючи віддавати гроші на розвиток відстаючих регіонів. Чинні норми розподілу податкових надходжень між регіонами будуть діяти до 2020 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас