Азаров визнає, що бюджет повинен бути реалістичним і не повинен озиратися на вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров визнає, що бюджет повинен бути реалістичним і не повинен озиратися на вибори

Казна та Політика
139
Уряд України зацікавлений в тому, щоб державний бюджет на 2013 рік був заснований на реалістичних показниках, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Бюджет має бути реалістичним і не повинен озиратися на вибори чи на якусь іншу політичну кон'юнктуру", - сказав він в інтерв'ю "5 каналу" в четвер.
Відповідаючи на запитання, чи буде місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), що працює в Україні, допомагати уряду в підготовці проекту бюджету на наступний рік, М.Азаров зазначив: "Мені для того, щоб зробити реалістичний бюджет, не потрібні ніякі порадники. Ми самі зацікавлені в тому, щоб він був реалістичним".
Прем'єр підкреслив, що держбюджет-2013 буде направлений на продовження політики влади щодо забезпечення стабільності в Україні, зокрема, з акцентом на розвитку енергетичної сфери та енергозбереження, збільшення видобутку нафти, газу і вугілля. Крім цього, держбюджет буде передбачати стимулювання розвитку аграрного комплексу, будуть передбачені також значні кошти на житлове будівництво та інфраструктурні проекти.
М.Азаров знову заявив, що в Україні стабільна економічна ситуація і дефолт їй не загрожує. Як повідомлялося, міністр економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Петро Порошенко в середу заявив, що Кабінет міністрів України, найвірогідніше, остаточно затвердить проект державного бюджету на 2013 рік на своєму засіданні 12 вересня. За його словами, при складанні проекту держбюджету-2013 можуть бути внесені коректування в прогноз зростання валового внутрішнього продукту.
П.Порошенко також уточнив, що в даний час остаточний проект держбюджету на 2013 рік в МЕРТ не надходив і "в уряді його не існує".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас