Депутати пропонують Раді компенсувати підприємцям витрати на працевлаштування випускників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують Раді компенсувати підприємцям витрати на працевлаштування випускників

Казна та Політика
298
Троє депутатів Верховної Ради пропонують парламенту компенсувати роботодавцям витрати з працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та професійно-технічних училищ у розмірі єдиного соціального внеску загальнообов'язкового державного соціального страхування.
Про це йдеться в законопроекті №11108, зареєстрованому в Раді 28 серпня. З даною ініціативою виступили Наталія Королевська, Олексій Логвиненко і Євген Суслов (всі - позафракційні).
Згідно із законопроектом, роботодавцю, який працевлаштовує в 2013-2015 роках громадян у віці від 18 до 24 років, що мають середню, спеціальну або вищу освіту, і вперше прийнятих на роботу за фахом, пропонується компенсувати фактичні витрати в розмірі єдиного соцвнеску за відповідну особу в той місяць, за який він був оплачений.
Дану компенсацію пропонується виплачувати протягом 3 років з дня працевлаштування особи за рахунок коштів, передбачених в бюджеті для забезпечення випускників вузів, у визначеному Кабінетом Міністрів порядку.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що в даний час рівень безробіття у віковій категорії 15-24 років наближається до 20%, враховуючи, що переважна більшість випускників шкіл отримують вищу освіту або проходять професійне навчання.
Ухвалення законопроекту, на думку авторів, приведе до покращення ситуації на національному ринку праці, стимулюватиме роботодавців до створення робочих місць, забезпечить скорочення безробіття і зменшення трудової міграції серед молоді.
Як повідомляло агентство, у липні 2011 року депутати Ради, члени фракції Партії регіонів Андрій Пінчук, Ельбрус Тедеєв, Юрій Колоцей і Максим Луцький пропонували парламенту звільнити на рік від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування підприємців, які забезпечують роботою випускників вузів і ПТУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас