Україна планує постачати газ із Туреччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує постачати газ із Туреччини

Енергетика
749
Україна вивчає можливість постачання природного газу з Туреччини.
Про це в інтерв'ю газеті "День" повідомив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський.
"Україна активно співпрацює з Туреччиною у сфері вивчення можливостей транспортування газу з території Туреччини на територію України", - сказав він.
Хорошковський також нагадав, що турецька сторона раніше запропонувала Україні брати участь в будівництві Трансанатолійського газопроводу (TANAP), і зараз питання створення консорціуму для реалізації TANAP перебуває на стадії підписання договорів.
Трансанатолійський газопровід (Trans Anadolu, TANAP) пройде зі сходу на захід Туреччини до кордону з Болгарією або Грецією і стане складовою частиною проекту "Південний газовий коридор". Як повідомляло агентство, в даний час єдиним постачальником природного газу в Україну є російський "Газпром".
Згідно із затвердженим балансом газу, загальний імпорт російського газу в 2012 році повинен скласти близько 35 млрд куб. м, що на 21,9%, або 9,8 млрд менше, ніж фактичні показники імпорту в 2011 році.
З цього обсягу Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" імпортує 27 млрд, кіпрська Ostchem Holding - 8 млрд куб. м газу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас