Європейський суд з прав людини розпочав розгляд скарги Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський суд з прав людини розпочав розгляд скарги Тимошенко

Кримінал
344
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) розпочав розгляд скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка звинувачує Україну за чотирма статтями Європейської конвенції прав людини та основних свобод.
Сторону Ю.Тимошенко представляють адвокати Сергій Власенко, Валентина Теличенко і дочка Євгенія.
Українську державу представляє уповноважений у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький. Слухання проходять у відкритому режимі, по закінченні яких подальше обговорення пройде за зачиненими дверима. Рішення буде ухвалено на більш пізній стадії.
Як повідомлялося, в своїй скарзі екс-прем'єр України стверджує: її взяття під варту було політично мотивованим, не було судового перегляду законності її утримання під вартою в Київському СІЗО, умови утримання були неадекватними, без надання належної медичної допомоги, вона перебувала під цілодобовим спостереженням в харківській клініці.
Заявник спирається на ст. 3 (заборона поводження, що принижує людську гідність), ст. 5 (право на свободу і безпеку), ст. 8 (право на повагу до приватного життя) та ст. 18 (обмеження щодо прав) Європейської конвенції прав людини та основних свобод.
Згідно з документами ЄСПЛ, скарга Ю.Тимошенко надійшла 10 серпня 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас