Жодна європейська країна не позичає під такі відсотки як Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жодна європейська країна не позичає під такі відсотки як Україна

Кредит&Депозит
3626
Україна зараз проводить запозичення більш ніж під 9% річних у валюті. Жодна з європейських держав не бере в борг під такі високі відсотки, повідомив експерт з економічних питань Віктор Суслов.
"Ситуація з держборгом, як і з валовим державним боргом, досить складна. Бо, по-перше, ці запозичення робляться під дуже високі відсотки, а на сьогодні це більше 9% річних у валюті. Жодна європейська країна під такі відсотки не позичає. І по-друге, все питання в тому, наскільки довго може тривати система будівництва боргової фінансової піраміди. Зрозуміло, що вона обмежена в часі", - зазначив експерт.
Суслов нагадав, що до 15 вересня уряд повинен подати на розгляд парламенту проект державного бюджету на 2013 рік. Він вважає, що потрібно максимально скорочувати дефіцит бюджету, можливо навіть намагатися зводити його до нуля, щоб припинити нарощування державних боргів.
Правда, економіст вважає, що державний борг відносно ВВП зросте до кінця року, оскільки доведеться брати кредити. "Запозичення пора зупиняти. Всі запозичення здійснюються для України на невигідних умовах, під дуже високі відсотки. Тож те, що нашій державі не дають кредити на вигідних умовах, надзвичайно висока ціна запозичень, говорить про те, що вони повинні бути обмежені", - резюмував Суслов.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас