Через ініціативи влади Україну чекає мінусове зростання економіки - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через ініціативи влади Україну чекає мінусове зростання економіки - експерт

Казна та Політика
1636
У 2013-2014 роках Україну чекає мінусове зростання економіки і велике розчарування соцполітикою влади, переконаний старший економіст Центру соціально-економічних досліджень САSE-Україна Володимир Дубровський.
За його словами, основою вітчизняної економіки є експорт продуктів металургії, що робить країну дуже вразливою до зовнішніх чинників, оскільки світовий ринок металургії падає, і скоро нікому буде продавати сталь, передає Український Тиждень.
"Великого падіння ВВП не буде. Але влада не зможе піднімати соціальні стандарти, а змушена буде підвищувати тарифи, тому що не буде резерву. Дуже добре, якщо цей рік закінчимо з нульовими темпами зростання", - підкреслив Дубровський. Експерт також звертає увагу на те, що в країні малий і середній бізнес дуже погано розвинені.
"Потрібно було сприяти бізнес-клімату, інвестиціям, спрощувати оподаткування, розгалужувати економіку. Влада зробила все навпаки - законсервувала великий бізнес. І він дійсно дуже успішно розвивається", - заявив Дубровський.
Раніше повідомлялося, що за попередньою оцінкою уряду, зростання валового внутрішнього продукту України сповільнилося в січні-липні 2012 року до 2%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас