АМКУ дав Ахметову "добро" на купівлю "Приазовського ГЗК" і "Запоріжкоксу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дав Ахметову "добро" на купівлю "Приазовського ГЗК" і "Запоріжкоксу"

Енергетика
390
"Метінвест", найбільший гірничо-металургійний холдинг України, може купити ТОВ "Приазовський гірничо-збагачувальний комбінат" (смт Приазовське, Запорізька обл.) та ПАТ "Запоріжкокс" (Запоріжжя).
Як повідомляє Антимонопольний комітет України (АМКУ) в четвер, він надав нідерландській Metinvest BV, яка є холдинговою компанією групи, дозвіл на придбання понад 50% у кожній із зазначених компаній. Метінвест є найбільшою компанією України за версією Forbes і займає 6-е місце в рейтингу найбільших компаній Центральної та Східної Європи Deloitte TOP-500 за підсумками 2010 року.
Довідка
Метінвест - найбільший в Україні та один з найбільших в СНД виробників залізорудної сировини та сталі. Компанія входить до десятки найбільших виробників ЗРС і товстолистового прокату, займає 24-е місце в ряду найбільших металургійних компаній світу за версією Всесвітньої асоціації виробників сталі (WSA). У листопаді 2010 року Метінвест завершив угоду з об'єднання з ММК ім. Ілліча, що дозволило подвоїти виробничі потужності з виплавки сталі до понад 15 млн. тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас