Кабмін хоче продати 16 найбільших підприємств оборонпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче продати 16 найбільших підприємств оборонпрому

Казна та Політика
4931
Мінекономрозвитку сформувало список з 16 великих підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК), які воно пропонує вивести з-під закону про держзакупівлі згідно зі схваленими у червні цього року поправками, що допускають скасування закупівель товарів, робіт і послуг підприємствами ОПК без тендерів.
Згідно з проектом постанови Кабінету міністрів, оприлюдненої на сайті міністерства в середу, до нього увійшли держпідприємство "Антонов", Завод ім.Малишева, Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім.Івченка, Харківський машинобудівний завод "ФЕД", Херсонський держзавод "Паллада", Феодосійська суднобудівна компанія "Море", Конструкторське бюро ім.Янгеля і "Південмаш".
У підготовленому Мінекономрозвитку переліку також присутні Севастопольське авіапідприємство, Львівський бронетанковий завод, Запорізький автомобільний ремонтний завод, Луцький ремонтний завод "Мотор", Феодосійський судномеханічний завод, Об'єднання "Комунар", Київський завод автоматики ім.Петровського та Павлоградський хімічний завод.
Як повідомлялося, поширення закону про держзакупівлі на підприємства ОПК піддалося жорсткій критиці в оборонному секторі з моменту його введення в дію в 2010 році. Виконання закону супроводжувалося численними колективними та персональними зверненнями директорату ОПК до вищих органів законодавчої та виконавчої влади з проханнями та вимогами про негайне внесення змін до закону.
Згідно з озвученими на початку року Міноборони України даними, в 2012 році держоборонзамовлення по лінії військового відомства складе 1,47 млрд грн, що в чотири рази більше, в порівнянні з 2011 роком.
За даними держкомпанії "Укрспецекспорт", що входить до складу "Укроборонпрому", виручка держкомпанії та її дочок від експортно-імпортних операцій у 2011 році склала $1,005 млрд, що на 5,2% більше, ніж у 2010 році. Портфель замовлень ДК "Укрспецекспорт" та її дочірніх підприємств на найближчі 3-5 років, за даними держкомпанії, оцінюється в більш ніж $5 млрд. Україна постачає продукцію і послуги військового і спеціального призначення в понад 70 країн світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас