На метро для Харкова дадуть стільки ж грошей, як і для Києва - президент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На метро для Харкова дадуть стільки ж грошей, як і для Києва - президент

Казна та Політика
423
Президент України Віктор Янукович обіцяє фінансування будівництва Харківського метрополітену на рівні будівництва "підземки" у Києві.
"Я підписав доручення. Харків буде фінансуватися на такому ж рівні, як і Київ. Але у нас же є ще Дніпропетровськ і Донецьк", - сказав В.Янукович на брифінгу в Харкові у середу. Він також пообіцяв, що в Україні буде схвалена державна програма будівництва і розвитку метрополітену.
Як повідомлялося, раніше керівництво Харкова заявило про намір звернутися до президента з проханням знайти кошти на продовження будівництва Олексіївської лінії метрополітену та розворотного тупика, а також на проектні роботи з продовження метро в бік вул.Одеська.
Перший заступник міського голови Харкова Олександр Кривцов в грудні 2011 року повідомив, що в держбюджеті на 2012 рік не передбачені кошти на будівництво метро у Харкові.
У грудні 2011 року уряд України схвалив концепцію держпрограми будівництва та розвитку мережі метрополітенів на 2011-2020 роки, обсяг фінансування якої, за попередніми підрахунками, складе орієнтовно 62,815 млрд грн.
Концепція передбачає розвиток як діючих метрополітенів у Києві, Харкові, Дніпропетровську, так і метрополітену, що будується в Донецьку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас