Мінінфраструктури залучить приватних інвесторів до розвитку портів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури залучить приватних інвесторів до розвитку портів

Казна та Політика
177
Міністерство інфраструктури України презентувало інвестиційні можливості розвитку портової інфраструктури, до реалізації яких планується залучити приватний бізнес. З метою встановлення діалогу між державою і приватним сектором економіки та визначення зацікавленості потенційних інвесторів Міністерство організувало розширене засідання робочої групи з питань організаційно-технічної підготовки до впровадження прозорих механізмів використання приватними інвесторами об'єктів портової інфраструктури, повідомили УНН в прес-службі відомства.
На засідання Робочої групи були запрошені керівники всіх 18 морських торгових портів України, потенційні інвестори в портову галузь - великі українські та міжнародні компанії, які протягом останніх років працюють на вітчизняному ринку стивідорних послуг, і потужні вантажовідправники, фінансово-промислові групи, представники банківського сектора, найбільші світові аудиторські та консалтингові компанії, представники галузевих об'єднань, провідні експерти транспортної галузі.
Як зазначив заступник міністра Дмитро Демидович, Мінінфраструктури організувало цю зустріч для обговорення спільно з громадськістю та учасниками транспортного ринку напрямків реалізації портової реформи та дієвих інструментів залучення інвестицій в галузь. На його переконання, в нинішніх ринкових умовах неможливо розвивати порти без залучення приватного капіталу, бо аналіз динаміки існуючих вантажопотоків показує, що навіть потужні українські порти втрачають конкурентоспроможність у порівнянні з чорноморськими і балтійськими портами, які вже протягом десятиліть реалізують власні програми із залученням приватного капіталу.
"Не розвиваючи потужності, ми не лише втрачаємо вантажі, - ми знижуємо конкурентоспроможність нашої портової галузі в цілому. А будь-які відстрочки рішень, природно, не сприяють вирішенню проблем, - сказав Дмитро Демидович. - Саме тому міністерство крок за кроком створює взаємовигідні сприятливі умови для реалізації інвестиційних проектів у портовій сфері, як для держави, так і для бізнесу, ґрунтуючись при цьому на Законі "Про морські порти України" та враховуючи світовий досвід".
За результатами обговорення, яке було організовано після презентації інвестиційних можливостей морських портів, учасники зустрічі - українські та іноземні компанії, стивідорні компанії, потужні вантажовідправники, потенційні інвестори, банківські установи та експерти галузі підтримали концесію як оптимальний механізм інвестування в портову галузь. < / p>
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас