НБУ посилює правила купівлі валюти для юросіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилює правила купівлі валюти для юросіб

2377
Національний банк України (НБУ) посилює правила купівлі валюти, вводячи вимогу щодо обслуговування одного зовнішньоекономічного договору в одному банку.
Відповідне рішення закріплене постановою НБУ №308, яка набере чинності з дня опублікування в Офіційному віснику України 23 серпня 2012 року.
"Клієнти банків (юридичні та фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності) будуть купувати, обмінювати іноземну валюту для проведення розрахунків за торговельними операціями через одного суб'єкта ринку за кожним зовнішньоекономічним договором з нерезидентом. Резидент має право перевести відповідний зовнішньоекономічний договір на обслуговування в інший суб'єкт ринку. Одночасне обслуговування зовнішньоекономічного договору в декількох банках не передбачено", - пояснив суть змін Нацбанк у листі банкам (№29-113/8242).
Нацбанк рекомендує банкам проінформувати клієнтів про зміну процедури купівлі, обміну іноземної валюти за поточними торговельними операціями та забезпечити відповідно до їх вибору переведення зовнішньоекономічних договорів на обслуговування в один суб'єкт ринку.
Крім того, зміни до положення передбачають, що в разі недотримання усіх вимог порядку формування та зберігання обов'язкових резервів за відповідний звітний період резервування банк не матиме права здійснювати власні операції з купівлі іноземної валюти протягом наступного календарного місяця.
Нагадаємо, обсяг операцій з готівковою іноземною валютою на міжбанківському валютному ринку України в липні склав $3,888 млрд. При цьому в липні банки купили у населення $1,538 млрд, продали - $2,349 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас