Ющенко підрахував - виконання "мовного закону" вб'є бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підрахував - виконання "мовного закону" вб'є бюджет

Казна та Політика
2457
Виконання "мовного" закону і місцевих рішень на його підтримку вб'є український бюджет, переконаний лідер "Нашої України", екс-президент Віктор Ющенко, повідомили в прес-службі політсили.
За його словами, реалізація цих рішень обійдеться Україні в 13-17 мільярдів гривень щорічно. "Тільки переведення роботи органів влади та переклад всієї документації регіональною російською мовою буде забирати з державної скарбниці щорічно близько 250 мільйонів гривень", - розповів Ющенко. "Якщо врахувати мови інших меншин - польська, угорська, румунська, словацька, русинська, грецька, молдовська, німецька, кримськотатарська - і спробувати створити для них такі ж умови, як для регіональної російської, то вартість перекладу документації регіональними мовами може зрости до 2,5 мільярдів гривень на рік", відзначив він.
Ющенко також підкреслив, що "статус української мови як єдиної державної, хоча і досить мляво, але захищає свій ринок, зокрема, в освіті, дублюванні фільмів, виробництві реклами, шоу-бізнесі. "Якщо в цих сферах українську мову замінити на російську, збитки України за рік складуть близько 560 мільйонів гривень. Якщо книжковий ринок або ринок кінопрокату заповнить продукція іншими регіональними мовами, то сума фінансових втрат українського бюджету може зрости в 9-10 разів - до 6 мільярдів гривень щорічно", - повідомив Ющенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас