Російські нафтовики провалили терміни модернізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські нафтовики провалили терміни модернізації

368
Великі російські нафтові компанії звернулися до уряду з проханнями перенести терміни модернізації нафтопереробних потужностей. Про це пише газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерела в федеральних відомствах.
За даними видання, в уряд з проханням про перенесення термінів укладених раніше угод з модернізації звернулися 16 найбільших нафтокомпаній країни, в тому числі "Роснафта", ТНК-ВР, "Газпром нафта", "Газпром", "Лукойл", "Башнафта" і НК "Альянс". Але перенесення термінів поки погодили тільки "Сургутнафтогазу".
Угоди між урядовими структурами і нафтовими компаніями були укладені в жовтні 2011 року. Передбачалося, що російські нафтовики модернізують свої виробництва і перейдуть на випуск бензину з екологічного стандарту "Євро-5".
У відповідь на це уряд дозволив їм ще якийсь час випускати паливо більш низької якості: оборот бензинів і дизельного палива класу "Євро-2" був дозволений до 31 грудня 2012 року, класу "Євро-3" - до 31 грудня 2014 року, класу "Євро-4" - до 31 грудня 2015 року. Фактично, уряд і так ішов на поступки нафтовим компаніям, тому що до 2011 року вже діяли аналогічні угоди, але підприємства не виконали їх вчасно.
Екологічний стандарт "Євро-5" обмежує вміст шкідливих речовин у вихлопних газах, що утворюються при спалюванні палива. Стандарт був введений в Євросоюзі з жовтня 2008 року для вантажних автомобілів, а з вересня 2009-го - для легкових. У ЄС на 2015 рік намічено введення стандарту "Євро-6". Для дотримання даних екологічних стандартів необхідно не тільки модернізувати нафтопереробні виробництва, але і самі автомобілі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас