Меркель: ФРН підтримує збереження євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: ФРН підтримує збереження євро

Валюта
609
ФРН підтримує збереження євро, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером, передає Reuters. При цьому Меркель зазначила, що Євросоюз потребує довгострокового та стабільного вирішення боргових і фінансових проблем.
"Я ще раз підкреслюю, що нам необхідне довгострокове і стабільне рішення. Ми говоримо про кроки, яких ми не зробили, коли створювали валютний союз, а саме - про створення політичної надбудови. Німеччина розуміє, що в зоні єдиної валюти всім необхідно розділяти і політичну відповідальність. Останнім часом ми домоглися значного прогресу, але часовий фактор є основним. Ми це добре розуміємо", - сказала Меркель. Вона також підтримала голову Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі. Останнього критикували за його зауваження про те, що ЄЦБ зробить все можливе для порятунку євро. За словами Меркель, виступ Драгі "абсолютно збігається" з поточними підходами голів європейських держав.
У свою чергу Харпер заявив, що він повністю упевнений в здатності ЄС вирішити свої боргові та фінансові проблеми. Зазначимо, що Харпер раніше неодноразово критикував ЄС за повільний темп перетворень. Оттава також відмовилася надавати фінансову допомогу ЄС в рамках Міжнародного валютного фонду.
Під час спільної прес-конференції Харпер і Меркель підтвердили прагнення Канади та Німеччини укласти договір про вільну торгівлю між Канадою та ЄС. В Оттаві планують його підписання до кінця 2012 р.
Відзначимо, раніше прем'єр-міністр Італії Маріо Монті попередив про те, що фінансова криза в єврозоні може викликати, за його висловом, "психологічний розпад" Євросоюзу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас