Спостерігачі ООН покинуть Сирію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спостерігачі ООН покинуть Сирію

322
Робота місії ООН в Сирії припиняється, тому що не були створені умови для роботи спостерігачів. Замість них буде працювати якесь "координаційне бюро".
Рада безпеки ООН 16 серпня ухвалила рішення припинити роботу місії спостерігачів ООН в Сирії, що знаходилися там з квітня поточного року, повідомляє Agence France-Presse.
За словами представника Франції в ООН Жерара Аро, рішення було ухвалене у зв'язку з тим, що не були створені умови для продовження роботи місії.
Таким чином, мандат спостерігачів закінчується вже у найближчу неділю. Після цього їх перебування в Сирії не матиме ніякого сенсу.
Передбачалося, що спостерігачі ООН стежитимуть за виконанням так званого "плану Кофі Аннана" - комплексу заходів, спрямованих на припинення насильства і відкриття Сирії для гуманітарних організацій. Одначе цей план був повністю провалений: бої не тільки не пішли на спад, а й стали ще більш інтенсивними.
Тим не менше, Росія і Китай виступали за продовження мандата спостерігачів, заявляючи, що їх присутність в Сирії сприяє налагодженню мирного діалогу. Проте інші постійні члени РБ ООН визнали роботу місії в нинішніх умовах безглуздою і марною.
Як очікується, замість спостерігачів ООН направить до Сирії співробітників так званого "координаційного бюро". Чим будуть займатися ці люди, поки неясно.
Нагадаємо, за день до цього з Організації ісламського співробітництва виключили Сирію.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас