У Житомирській області відмовились розглядати питання про мовний закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Житомирській області відмовились розглядати питання про мовний закон

511
Питання про позицію Житомирської обласної ради щодо мовного закону розглядатися не буде, незважаючи на таку пропозицію від Об'єднаної опозиції.
Про це сьогодні, 16 серпня, повідомив голова фракції "Фронт Змін", депутат облради Геннадій Зубко, пише УНІАН.
"Люди повинні розуміти, що єдина державна мова України - українська, мовне питання має об'єднувати людей, а не розколювати суспільство", - заявив він.
Зокрема, політик запропонував включити до порядку денного питання про проведення 1 вересня цього року в усіх школах області уроку української мови як рідної та національної. Крім того, він пропонував чітко висловити позицію ради відносного схваленого закону Про основи державної мовної політики.
Проте рада відмовилася розглядати обидві пропозиції. За словами представника Партії регіонів, начальника управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Олександра Пастовенського, "на Житомирщині російською мовою навчається лише 1% учнів, і мовне питання не є проблемою для регіону".
"На минулій сесії облради депутати піднімали питання про регіональні мови. Я пропонував на засіданні президії обласної ради винести мовне питання на цю сесію. Одначе, враховуючи те, що відповідний закон Президентом України Віктором Януковичем вже підписаний, самі фракції зняли його з розгляду цієї сесії", - підкреслив голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас