Кількість заявок на допомогу з безробіття у США змінилась незначно за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість заявок на допомогу з безробіття у США змінилась незначно за тиждень

80
Кількість американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня збільшилася на 2 тис. - до 366 тис., йдеться в опублікованому в четвер звіті міністерства праці США.
Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше кількість звернень становила 364 тис., а не 361 тис., як повідомлялося раніше.
Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення кількості заявок за тиждень, що завершився 11 серпня, на 4 тис. відносно раніше оголошеного рівня - до 365 тис.
Незначна зміна кількості заявок на допомогу з безробіття є сигналом стабілізації ринку праці після істотного збільшення обсягів найму в липні. Компанії обмежують кількість звільнень, оскільки існуючі обсяги продажів вимагають підтримки штатів співробітників на нинішніх рівнях, зазначають експерти.
Менш волатильний показник - середня кількість заявок, поданих за останні чотири тижні - опустився минулого тижня до 363,5 тис. - мінімуму з тижня, що завершився 31 березня.
"Відновлення ринку праці США проходить складно, - відзначає старший економіст Bank of America Corp. в Нью-Йорку Мішель Меєр. - У тому випадку, якщо якимось чином буде вилучена загроза "фіскального обриву" і проясниться політика Вашингтона, можна очікувати збільшення довіри компаній".
Кількість американців, що продовжують одержувати допомогу з безробіття, за тиждень, що завершився 4 серпня, скоротилася до 3,305 млн осіб з переглянутих 3,336 млн осіб тижнем раніше. Експерти очікували зменшення показника до 3,3 млн людей з раніше оголошених 3,332 млн.
У липні кількість робочих місць в США виросла на 163 тис., тоді як експерти очікували підвищення всього на 100 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас