Заборгованість по вкладах Сбербанку СРСР оцінили в 124 мільярди гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість по вкладах Сбербанку СРСР оцінили в 124 мільярди гривень

Казна та Політика
510
Заборгованість по вкладах Сбербанку СРСР громадянам України оцінюється в 124 млрд гривень. Про це заявив голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов на прес-конференції в середу.
"Незважаючи на те, що борг держави близько 124 млрд гривень, на сьогоднішній день з тих 12 мільйонів, які пройшли акредитацію в 2008 році і підтверджених зараз частково, загальна заборгованість близько 42-46 мільярдів гривень", - сказав Подрєзов.
Як повідомлялося раніше, у Верховній Раді України реєструвалися законопроекти, якими пропонувалося визнати заборгованість громадянам України по вкладах Сбербанку СРСР державним боргом України. Однак ці пропозиції не були прийняті. Замість цього уряд України проводить часткову компенсацію за рахунок державного бюджету вкладникам Сбербанку СРСР.
За словами Подрєзова, на сьогодні до реєстру вкладників СРСР внесені близько 12 мільйонів осіб.
Нагадаємо, з 1 червня 2012 року почались виплати вкладникам радянського Сбербанку у відділеннях "Ощадбанку". Вклади будуть відшкодовані близько 6 мільйонів громадян, які не встигли отримати компенсацію в 2008 році. Для отримання компенсації громадяни повинні перереєструватися у відділеннях "Ощадбанку".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас