Точка зору: євровалюта - нежиттєздатна, але продовжує рухатися подібно до зомбі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: євровалюта - нежиттєздатна, але продовжує рухатися подібно до зомбі"

Валюта
1620
Єдина валюта єврозони вже фактично "нежиттєздатна", але продовжує "рухатися, подібно зомбі". Про це у своїй колонці для MarketWatch написав британський фінансовий журналіст Меттью Лінн (Matthew Lynn).
Як пояснює Лінн, останнім часом на ринку ходять чутки, коли ж нарешті боргова криза призведе до розвалу єврозони. Так, посилилися побоювання, що Греція може оголосити про дефолт вже до кінця року. На думку автора колонки, обговорювати можливі терміни не має сенсу, оскільки євро вже не виконує основні функції, властиві валюті як такій.
Лінн пише, що євро як і раніше перебуває в обігу у вигляді банкнот і монет, і з їх допомогою можливо здійснювати покупки в магазинах і оплачувати різні послуги. Проте, вказує журналіст, популярність євро у інвесторів продовжує падати, деякі країни намагаються не використовувати валюту єврозони для оплати імпорту, оскільки побоюються, що її в кінцевому підсумку замінять місцеві грошові знаки на кшталт ліри або драхми.
Автор відзначає і поступове "перетікання" коштів з європейських країн, наприклад, Італії, в "безпечні гавані" на кшталт Великобританії або Швейцарії. Водночас нормально "працюючі" валюти (такі, як долар), як вважає Лінн, не поводяться подібним чином.
Меттью Лінн пише статті на фінансові теми для Bloomberg News і The Spectator, а з червня 2011 року також є автором регулярної колонки "London Eye" на MarketWatch. Серед його робіт - опублікована в кінці 2010 року ("Крах: Греція, євро та боргова криза") "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis". Під псевдонімом Метт Лінн він також написав серію трилерів "Death Force".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас