"Метінвест" вирішив, як розвивати "Запоріжсталь" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" вирішив, як розвивати "Запоріжсталь"

2308
Найближчим часом на запорізькому меткомбінаті мають намір сконцентруватися на технічному переозброєнні в аглодоменному переділі.
Серед основних завдань технічного переозброєння МК "Запоріжсталь" на "найближчий час" - завершення проекту реконструкції доменної печі (ДП) №4, реконструкція агломашини №1 і будівництво базисного складу вугілля. Про це повідомляється на корпоративному сайті комбінату з посиланням на слова генерального директора МК "Запоріжсталь" Ростислава Шурми.
У повідомленні також вказано, що керівник підприємства провів нараду з питання закінчення будівництва базисного складу вугілля на підприємстві. При цьому він встановив термін завершення основних робіт по даному об'єкту - 15 вересня поточного року.
Базисний склад вугілля, за проектом, повинен входити до складу комплексу із вдування пиловугільного палива (ПВП; дозволяє відмовитися від використання природного газу при виплавці чавуну) в доменні печі МК "Запоріжсталь". Власне установка з вдування ПВП почала функціонувати на комбінаті більше року тому. Але весь цей час - при незакінченому будівництві базисного складу - вугілля споживалося на комплексі "з коліс": вагони з ним вивантажуються в бункері доменного цеху, "що призводить до великих складнощів у роботі доменників".
Раніше повідомлялося, що на меткомбінаті "Запоріжсталь" планують закінчити проект реконструкції ДП №4 з введенням печі в лад в другій половині 2013 року. Попередні витрати на цей проект були оцінені в 500 млн. грн.
МК "Запоріжсталь" - велике металургійне підприємство. Виробляє гарячекатаний і холоднокатаний лист завтовшки 0,5-7,0 мм з вуглецевих, низьколегованих, легованих і нержавіючих сталей. У 2011 році підприємство збільшило виробництво готового прокату на 11,1% в порівнянні з 2010 роком - до 3,170 млн. тонн, сталі - на 10,6%, до 3,813 млн. тонн, чавуну - на 10%, до 3,039 млн. тонн, агломерату - на 11,7%, до 5,477 млн. тонн.
49,0032% акцій МК "Запоріжсталь" належить групі "Метінвест", яка в липні 2012 року встановила контроль над підприємством. 1% акцій підприємства володіє неназвана група інвесторів, яка отримала цю частку прав власності на МК "Запоріжсталь" разом з "Метінвестом".
Ростислав Шурма, який раніше працював заступником гендиректора з виробництва металургійного дивізіону групи "Метінвест", був призначений керівником МК "Запоріжсталь" після відходу на пенсію колишнього генерального директора комбінату Віталія Сацького, який очолював підприємство понад 25 років.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас