Роздрібні продажі в США зросли в липні вперше за 4 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роздрібні продажі в США зросли в липні вперше за 4 місяці

102
Роздрібні продажі в США в липні 2012 року збільшилися на 0,8% в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства торгівлі країни.
Показник продемонстрував зростання вперше за 4 місяці.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували підвищення роздрібних продажів на 0,3%.
Згідно з переглянутими даними, в червні цей показник знизився на 0,7%, а не на 0,5%, як повідомлялося раніше.
Зростання продажів без врахування автомобілів минулого місяця також склало 0,8%, тоді як експерти очікували підйому на 0,4%.
Поліпшення продажів ритейлерів говорить про оптимізм споживачів на тлі поліпшення ситуації на ринку праці. Втім, безробіття в США залишається високим - 8,3%, і це стримує більш істотне зростання споживчих витрат, відзначають економісти.
"Споживчий сектор як і раніше живий, але не дуже сильний в даний момент, - відзначає головний економіст Raymond James Financial Inc. Скотт Браун. - Між тим, дані про роздрібні продажі підтверджують, що американська економіка продовжує відновлюватися".
Роздрібні продажі без урахування автомобілів, бензину та будматеріалів, - показник, який використовується для розрахунку ВВП США, - збільшилися минулого місяця на 0,9% після зниження на 0,2% в червні.
Роздрібні продажі зросли в липні у всіх 13 основних категоріях товарів. Підвищення продажів автодилерів склало 0,8%, універсальних магазинів - 0,6% та центрів продажів електроніки - 0,9%.
Продажі одягу підскочили в минулому місяці на 0,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас