Українці не хочуть їхати на заробітки до Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не хочуть їхати на заробітки до Польщі

1276
Польські роботодавці в першій половині поточного року в рамках спрощеної системи працевлаштування зареєстрували для громадян України близько 150 тис. заявок на роботу, що на 2,5% менше показників перших шести місяців минулого року.
За даними Міністерства праці та соціальної політики Польщі, українці залишалися абсолютними лідерами серед громадян п'яти держав, які можуть працювати в Польщі за спрощеною системою без офіційного дозволу шість місяців в році з часткою 94% від усіх зареєстрованих заявок.
Друге місце зайняли громадяни Молдови, для яких польські роботодавці зареєстрували трохи більше 5 тис. заявок на роботу, а трійку лідерів замкнули білоруси з близько 3,5 тис. заявками. Громадяни Росії та Грузії отримали близько 800 і 700 таких заявок.
Найчастіше роботодавці реєстрували заявки для українців для роботи в сфері сільського господарства (майже 60% всіх заявок), будівництві (20%) і в домашньому господарстві (9%). Найбільше заявок зареєстровано для громадян України віком від 26 до 40 років (44%) в той час, як для тих, кому від 41 до 65 років, зареєстровано 32% всіх заявок, а для тих, кому менше 26 років - 24% заявок.
Нагадаємо, за минулий рік число трудових мігрантів, які приїхали до Норвегії із західноєвропейських країн, збільшилося більше ніж на 26 тис. осіб. Раніше повідомлялося, що китайські заробітчани займають місця таджиків, які виїхали до Росії.
Тим часом, спільне дослідження фонду Fundación Rey Balduino та організації Migration Policy Group, яка займається питаннями імміграції, показало, що найкращою країною для мігрантів є Іспанія, незважаючи на її складне економічне становище в даний час.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас