Відшкодування ПДВ: бізнес отримує більше, ніж заявляє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодування ПДВ: бізнес отримує більше, ніж заявляє

Казна та Політика
637
Українські підприємства отримують більші суми компенсації податку на додану вартість, ніж заявляють до відшкодування. Так, впродовж січня – липня 2012 року заявлено до відшкодування ПДВ на рахунки платників в розмірі 24,5 млрд. гривень. Фактично відшкодовано підприємствам в цьому році 26,9 млрд. грн., що більше відшкодування за аналогічний період минулого року на 1,5 млрд. грн., або на 6%.
Перевищення фактичних виплат над заявленими відбувається за рахунок погашення старих боргів перед виробниками. "Ставлячи собі за мету підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоздатності української економіки, держава прагне створити собі репутацію надійного партнера у стосунках із бізнесом. Перехід на формат конструктивних відносин із платниками податків досягається за рахунок того, що ми чітко виконуємо свої зобов’язання і вимагаємо того ж від платників – власне, це і є сутність нової податкової політики", - зауважив Голова Державної податкової служби Олександр Клименко.
У галузевому розрізі майже половину відшкодування отримали підприємства гірничо-металургійного комплексу (11,2 млрд. грн.). Також у лідерах - зернотрейдери (2,6 млрд. грн.) та підприємства, що працюють у галузі машинобудування (2,3 млрд. грн.), торгівлі (1,2 млрд. грн), хімічної промисловості (понад 1 млрд. грн).
"Держава сумлінно виконує свої зобов’язання з відшкодування ПДВ перед стратегічно важливими секторами економіки і бізнесом в цілому. Разом з тим, наше завдання - контролювати, щоб бюджетними коштами не скористалися махінатори та шахраї", - підкреслив О. Клименко.
Він додав, що податковою службою за рахунок вчасно вжитих заходів вдалося попередити безпідставне відшкодування ПДВ на суму 1,3 млрд. грн. грн., з них на рахунки платників – 947,3 млн. гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас