Туристи застрягли в Італії через банкрутство Wind Jet: загальна кількість постраждалих сягне 500 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристи застрягли в Італії через банкрутство Wind Jet: загальна кількість постраждалих сягне 500 тис.

1292
Через банкрутство італійського авіаперевізника Wind Jet сотні російських туристів не можуть повернутися в Росію, крім того, уже не відбулися рейси в Катанью (Сицилія) і Бергамо з Москви і Санкт-Петербурга, повідомляє Російський союз туріндустрії.
Тим часом поки не вдається визначити точне число росіян, які постраждали від діяльності італійського бюджетного перевізника, проте достовірно відомо про 156 туристів, які не можуть повернутися в Санкт-Петербург з Катаньї. Російські туроператори продовжують переговори з перевізниками про повернення застряглих в Італії росіян, зокрема за допомогою ГТК "Росія".
Авіакомпанія Wind Jet возила російських туристів в Бергамо, Верону, Катанью, Палермо, Пізу, Ріміні, повідомив Російському союзу туріндустрії генеральний директор компанії PAC Group Ілля Іткін. Таким чином, незабаром проблеми з відправкою і поверненням туристів можуть виникнути у московських компаній "Асент тревел", "Данко", "Джет тревел", "Трис Т", а також петербурзьких фірм "Нева", "Солвекс-турне", "Фламінго" та ін.
Тим часом, як повідомила генеральний директор "Фламінго" Наталія Рикова, всі клієнти компанії, які постраждали від банкрутства Wind Jet, розміщені в готелях за рахунок туроператорів.
Варто зазначити, що посольство РФ в Італії в курсі ситуації, що виникла, а на інтернет-сайті посольства створена оперативна група з вирішення питань російських пасажирів Wind Jet.
Нагадаємо, 12 серпня італійська компанія Wind Jet, що спеціалізувалася на авіаперельотах в економ-класі, де-факто заявила про своє банкрутство. У фірми, що має тісні зв'язки з російським бізнесом, не залишилося грошей на закупівлю пального. Аж до пізнього вечора 11 серпня у підприємства ще залишалися шанси на порятунок: компанія продовжувала переговори з італійським авіагігантом Allitalia про можливе входження до складу цієї корпорації.
Тим часом після того, як стало ясно, що угода не відбудеться, Wind Jet заявила про свою фінансову неспроможність. В результаті банкрутства фірми постраждали щонайменше 500 тисяч осіб, які встигли придбати квитки на перевезення.
Компанія Wind Jet була створена на Сицилії в 2003 р. Послугами перевізника користувалися, в тому числі, і громадяни Росії. Аж до останнього часу Wind Jet здійснювала рейси в Москву, Санкт-Петербург і Ростов-на-Дону. За непідтвердженими даними, банкрутство фірми може спричинити багатомільйонні збитки для російського бізнесу.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас