Більшість українців не любить свою роботу, - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців не любить свою роботу, - дослідження

745
Згідно з результатами дослідження, проведеного рекрутинговою компанією HeadHunter, більша частина українських офісних працівників не любить свою роботу.
Так, згідно з результатами, 14,72% опитаних завжди щасливі на роботі, 37,4% - іноді, 17,16% - ніколи, а 8,12% зізналися, що працюють заради грошей, пише ТСН. Кожен п'ятий взагалі не зміг відповісти.
Світовий "офісний планктон" переживає ті ж проблеми, що й вітчизняні співробітники. За даними компанії Kelly Global Workforce Index, яка провела опитування 170 тис. респондентів в 30 країнах світу, більше третини працюючого населення в світі готові змінити місце роботи. В Європі, Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні люди готові до змін для підвищення почуття власної значущості. Росіяни згодні міняти роботу на користь кращої зарплати і кар'єрного росту. Високий рівень невдоволення серед співробітників в Європі - 43% опитаних заявили про те, що часто замислюються про бажання змінити місце роботи. На Американському континенті подібні настрої присутні лише у 28%, і лише 9% налаштовані на зміни в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
На думку соціального психолога Олени Лещинської, українська нелюбов до роботи має свою специфіку.
"У нас за останні 20 років в робочих колективах все більше проявляються феодальні відносини - зловживання своїми повноваженнями з боку начальства. Коли начальник забуває, що у нього є обмеження і поводиться стосовно підлеглих як феодал. Управляє не тільки робочим часом, а й особистим. Благо, мобільні телефони та всілякі ґаджети дозволяють зараз керівникам турбувати своїх підлеглих у будь-який час доби", - говорить Лещинська.
"Ми проводили дослідження, які проявили дуже цікаві речі. Значна частина респондентів констатувала, що начальники на них кричать і підвищують голос. В принципі - це насильство над особистістю", - зазначає в розмові директор з розвитку "HeadHunter Україна" Тетяна Топчій.
На думку експерта, просте збільшення зарплати не може гарантувати того, що співробітник залишиться в компанії: завжди знайдеться хтось, хто зможе запропонувати такі ж умови, і при цьому зацікавити широким спектром завдань, інноваційними проектами, більшою залученістю і відповідальністю за кінцевий результат.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас