Тігіпко: "Країни СНД - основний ринок збуту для українських товарів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: "Країни СНД - основний ринок збуту для українських товарів"

Казна та Політика
268
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко вважає, що ратифікація угоди про зону вільної торгівлі з країнами СНД - важливий стимул для розвитку української економіки. Він додав, що країни СНД - основний ринок збуту для українських товарів. Заява пролунала на прес-конференції в Дніпропетровській облдержадміністрації, інформує прес-служба уряду.
"Країни СНД - основний ринок збуту нашої, майже 40% українського експорту йде на ці ринки. На другому місці країни Євросоюзу. Я вважаю прийняття рішення про створення зони вільної торгівлі з країнами СНД надзвичайно важливим", - заявив Тігіпко, додавши, що ця угода не суперечить продовженню переговорів про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом.
Віце-прем'єр підкреслив, що принципи роботи в зоні вільної торгівлі з країнами СНД засновані на правилах СОТ. Це дозволяє активно просувати українські товари на ринки країн Співдружності. "Дуже важливо, що ця угода не передбачає ніяких нових торгових обмежень, більше того через 6 місяців ми можемо почати переговори щодо скасування тих обмежень, які були введені раніше", - зазначив Тігіпко.
Віце-прем'єр також підкреслив, що збільшення обсягів зовнішньої торгівлі дозволить більш динамічно нарощувати ВВП і продовжити збільшення соціальних стандартів - піднімати зарплати і пенсії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас