НБУ рекомендує банкам роз'яснювати клієнтам ризики дистанційного обслуговування рахунку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ рекомендує банкам роз'яснювати клієнтам ризики дистанційного обслуговування рахунку

718
Національний банк України (НБУ) рекомендує банкам роз'яснювати клієнтам ризики використання послуги дистанційного обслуговування рахунку.
"При активації послуги дистанційного обслуговування рахунку забезпечувати надання консультацій та рекомендацій клієнтам щодо технічних особливостей збереження засобів ідентифікації (використання ліцензійного антивірусного програмного забезпечення, зберігання засобів ідентифікації на окремому носії інформації тощо) та роз'яснення можливих негативних наслідків", - йдеться в листі НБУ (№ 25-312/1704 -7956).
У листі зазначено, що в НБУ звертаються правоохоронні органи і клієнти банків щодо протиправних дій, вчинених з використанням інформаційно-телекомунікаційних технологій, якими були завдані матеріальні збитки як банківським установам, так і їхнім клієнтам. При цьому причиною викрадення засобів ідентифікації, згідно з листом, є недотримання клієнтами правил їх використання та зберігання через необізнаність і нерозуміння можливих наслідків.
Нацбанк також рекомендує в разі необхідності встановлювати добові ліміти на суми коштів за касовими операціями з дистанційним розпорядженням, а також передбачати в договорах підтвердження клієнтом дистанційного розпорядження з використанням додаткового каналу зв'язку для забезпечення ідентифікації особистості клієнта.
Крім того, НБУ радить забезпечувати постійний контроль за встановленими банкоматами, відеокамерами та їх безперебійною роботою.
"У разі виявлення скімінгових або інших (невідомих, підозрілих) пристроїв негайно інформувати правоохоронні органи для можливості оперативного реагування з вилучення злочинного обладнання, а також інформації з розташованих поблизу камер відеоспостереження", - йдеться в листі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас