Гонконг знизив прогноз зростання ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонконг знизив прогноз зростання ВВП

Казна та Політика
124
Уряд Гонконгу знизив прогноз зростання ВВП спеціального адміністративного району в 2012 році до мінімуму з останньої фінансової кризи через ослаблення експортного попиту в розвинених країнах, повідомляє агентство Bloomberg.
Підйом економіки Гонконгу за підсумками поточного року, можливо, буде в діапазоні 1-2%, тоді як раніше прогнозувалося 1-3%. У II кварталі ВВП Гонконгу збільшився на 1,1% в річному вираженні, в I кварталі - на 0,7%.
Залежна від зовнішньої торгівлі економіка Гонконгу, можливо, продовжить сповільнюватися, після того як КНР опублікував дані, згідно з якими зростання експорту в липні склало 1% при прогнозі аналітиків, що чекали підвищення на 8%. Розвиток азіатських економік сповільнюється на тлі скорочення витрат споживачами в США і боргової кризи в Європі.
"Стимулюючі заходи в КНР поки що не позначилися на зростанні економіки і, враховуючи складні макроекономічні умови, перспективи економіки Гонконгу, як і раніше, дуже непевні", - зазначив головний економіст Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Реймонд Юнг, який прогнозує зростання ВВП Гонконгу в поточному році в розмірі 2,4-3,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас