37 партій готуються взяти участь у парламентських виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

37 партій готуються взяти участь у парламентських виборах

319
До Міністерства юстиції України із заявами про завірення копій статутів і свідоцтв про реєстрацію партій для участі в парламентських виборах вже звернулися 37 партій, повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович
Станом на 16:00 9 серпня Міністерством були завірені копії статутів та свідоцтв про реєстрацію 34 політичним партіям. Крім того, копії документів вже видано 33 партіям.
Зокрема, документи отримали: Комуністична партія України; політична партія Зелені; Партія регіонів; Всеукраїнське об'єднання Батьківщина; Партія державного нейтралітету; партії Віче; Справедлива Україна; Радикальна партія Олега Ляшка; Аграрна партія України; Українська Національна Консервативна партія; партія Нова політика; Всеукраїнське об'єднання Свобода; політична партія УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка; партія Російський блок; Партія Наталії Королевської Україна - Вперед!; партія Демократичний альянс; Партія Зелених України; Соціалістична партія України; Політична партія Українська платформа СОБОР; Ліберальна партія України; Народна Екологічна партія; партія За Права Людини; партія Україна Майбутнього; Партія пенсіонерів України; партія Народно-трудовий союз України; Українська партія Зелена планета; Слов'янська партія; Політичне об'єднання Рідна Вітчизна; партія Всеукраїнське об'єднання Громада; партія За краще життя; Громадянська солідарність; Всеукраїнська Чорнобильська Народна Партія За добробут та соціальний захист народу; Політична партія Козацька Українська Партія.
За словами міністра, відповідно до Порядку засвідчення копій статутів та свідоцтв про реєстрацію політичних партій, які мають намір стати суб'єктами виборчого процесу, зареєстрованого в Міністерстві юстиції 24 липня в 2012 р. за № 1239/21551, копії статутних документів політична партія подає в Укрдержреєстр.
Примітно, що засвідчення копій статутних документів здійснюється безоплатно Мін'юстом відповідно до пункту 2 частини першої статті 54 Закону України Про вибори народних депутатів України.
На даний час на розгляді Мін'юсту перебувають заяви про завірення копій трьох партій: Нашої України; Соціал-демократичної партії України та Мерітократичної партії України. Також були завірені, але ще не видані копії статутних документів партії Конгрес Українських Націоналістів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас