Донецьк відібрав у Києва титул найбагатшого міста України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецьк відібрав у Києва титул найбагатшого міста України

5175
Донецьк вперше отримав титул найбагатшого міста України. Раніше жодному місту не вдавалося обігнати Київ. Він не став першим в жодному з критеріїв, але обскакав столицю за загальною сумою балів, бо жоден з економічних чинників в місті "не провисає".
Чисельність населення в найбагатшому місті України втричі менша, ніж у Києві. На кожного жителя тут припадає більше готелів, ресторанів, відділень банків. У столиці Донбасу низький рівень безробіття, а щороку фіксується збільшення числа підприємців, пише журнал "Фокус", що склав рейтинг найбагатших міст.
У столиці України, яка зайняла друге місце, найбільші витрати в перерахуванні на одного жителя - 5720 гривень. Для порівняння, в Одесі міський бюджет витрачає тільки 2708 гривень на жителя на рік.
Київ лідирує в абсолютній кількості створених робочих місць. В цьому аспекті добре справи йдуть також у Харкова, Донецька та Дніпропетровська.
Найнижчим рівнем безробіття може похвалитися Комсомольськ. Найбільше безробітних виявилося в Переяславі-Хмельницькому, Ладижині та Севастополі.
Традиційно найвищою середньою заробітною платою можуть похвалитися міста-супутники атомних електростанцій - Енергодар (6171 гривні), Кузнецовськ (6060 гривень), Южноукраїнськ (5877 гривень) і Нетішин (5665 гривень).
При розрахунку рейтингу до уваги бралися такі фактори - рівень забезпеченості економічно активного населення, середня заробітна плата, витрати міського бюджету на одного жителя, рівень зайнятості та безробіття, рівень ділової активності. Розвиток торгово-розважальної інфраструктури, житловий фонд міста, враховуючи житло, побудоване за останній рік.
Топ-20 найбагатших міст України:
1. Донецьк
2. Київ
3. Харків
4. Херсон
5. Львів
6. Дніпропетровськ
7. Одеса
8. Ялта
9. Запоріжжя
10. Кременчук
11. Хмельницький
12. Севастополь
13. Тернопіль
14. Сімферополь
15. Суми
16. Івано-Франківськ
17. Чернівці
18. Трускавець
19. Ужгород
20. Славутич.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас