В Україні з'явилися конкуренти МММ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явилися конкуренти МММ

3545
В Україні з'явилося як мінімум три конкуренти піраміди МММ, архітектором якої є раніше судимий математик Сергій Мавроді. Найбільш популярний в Україні конкурент Мавроді - піраміда Легіонери МММ. Діяльність активістів цієї організації особливо помітна в Києві та Одесі. Організація утворилася після реорганізації МММ-2011 в МММ-2012. Легіонери обіцяють вкладникам дохід 753% протягом півроку, а також виплату заборгованості МММ-2011. Листівки такого змісту поширюються в Одесі, повідомляє reporter.com.ua.
"Всі учасники системи іменуються легіонерами. Базовою структурною одиницею є десятка. Десятки групуються в сотні, сотні на тисячі і так далі", - йдеться на сайті структури. Там же повідомляється, що реальні гроші вкладники обмінюють на віртуальну валюту - мавроасси. За даними самої організації, до неї вже входять 182 тис. осіб (втім, ці дані викликають сумнів).
Нагадаємо, в середині червня Сергій Мавроді оголосив про те, що МММ-2011 припинила своє існування. "Треба дивитися правді в очі, - заявив він, - грошей на всіх не вистачить!" Піраміда проіснувала 1,5 року. У березні цього року Сергій Мавроді був на кілька днів затриманий прокуратурою РФ. Останнім часом його місцеперебування невідоме, він підтримує зв'язок з учасниками мережі через сайт: регулярно розміщує відеозвернення, публікує відозви і дає рекомендації менеджерам. Мавроді пообіцяв вкладникам-невдахам МММ-2011, що вони зможуть поправити свої справи за допомогою МММ-2012. "Ну почекайте, за 2-3 місяці ми розрахуємося, - заявив він у відеозверненні, - в першу чергу виплачувати будемо малозабезпеченим, оскільки ми соціально орієнтована мережа". Він обіцяє не тільки повернути гроші вкладникам, а й виплатити 10-процентний виграш.
А тим часом його конкуренти обіцяють більше. За інформацією Легіонерів, з кожного вкладу йдуть відрахування для погашення заборгованості по МММ-2011. У першу чергу компенсують кошти тим вкладникам МММ-2011, хто свого часу брав кредит. Легіонери сповідують ту ж ідеологію, що й інші адепти Мавроді: вони рятують світ. Піраміда, яку вони створюють, нібито являє собою альтернативу безжальній світовій фінансовій системі, діє за її законами, але спрямована на благо простих людей.
Незважаючи на таку світоглядну спільність, сам Мавроді не в захваті від діяльності конкурентів. На "офіційному" сайті МММ перераховані всі розкольники. Таких на просторах колишнього СРСР одинадцять (серед них і Легіонери). Сергій Пантелійович виступив з гнівною критикою на їхню адресу, назвавши іудами, розкольниками, зрадниками і шариковими. Наведемо невелику цитату з Мавроді, дотримуючись стилістику і орфографію першоджерела: "Говорят: "у них всего 30%!.. это надёжно!" Вы в своём уме? 30% в месяц это − всего?! Это − надёжно??!! Да где вы такие проценты-то вообще видели?! "Всего" это по сравнению с МММ, но МММ это я. (Единственный и неповторимый. :-)) А за мной как-никак дела стоят. Реальные! Повторить которые пока ещё вообще никому в целом свете не удавалось. Даже и близко". Ідеолог МММ закликав громадян, які через незнання вступили в "розкольницьку структуру", забрати гроші і віднести їх в МММ-2012.
Стрімке поширення подібних пірамід експерти пояснюють фінансовою безграмотністю багатьох громадян.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас