Олімпіада-2012. Підсумки 13-го дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпіада-2012. Підсумки 13-го дня

1748
Тринадцятий день ювілейної Олімпіади запам'ятається першим українським "сріблом", перемогами визнаних фаворитів, а також першим за всі Ігри-2012 переносом фіналу.
Медальну гонку в парусному спорті в чоловічому "470" через негоду перенесено на 10 серпня. У боротьбі за перше місце командного заліку результати четверга можуть стати вирішальними. Лідирують тепер американці (39-25-26), відсунувши на другу позицію китайців (37-24-19), третіми йдуть британці (25-13-14). Україна (3-1-6) втрималася на 20 місці заліку націй.
Четвер на Лондонській Олімпіаді (медальна частина тринадцятого дня) почався з розіграшу чотирьох комплектів нагород у веслуванні на байдарках і каное, причому один вид ми чекали з особливим нетерпінням. На дистанції 500 метрів у фінальному заїзді на байдарці-одиночці виступала претендентка на найвищі місця від України. Наші очікування виправдалися. Інна Осипенко-Радомська фінішувала другою і тепер має в послужному списку три медалі різного ґатунку з трьох останніх Олімпіад.
Чемпіонами Лондона-2012 стали німці Петер Кречмер і Курт Кушела на каное-двійці (кілометрова дистанція), австралійська чоловіча байдарка-четвірка (також 1000 метрів), угорка Данута Козак на байдарці-одиночці (500 метрів) і німецький жіночий дует Франциска Вебер і Тіна Дітце на байдарці-двійці (півкілометра).
Просто неймовірною виявилася розв'язка запливу жінок у відкритій воді на 10 кілометрів. Після тривалої тактичної боротьби все вирішилося на самому фініші. На три нагороди було чотири претендентки, а призерок в підсумку розділило менше чотирьох секунд. Першою фінішувала угорка Єва Ріжтов. Цікаво, що ця спортсменка вже виступила в трьох дисциплінах в класичному плаванні, але лаврів в басейні не здобула.
У Лондоні вчора завершився олімпійський турнір з кінного спорту. Британка Шарлота Дюжарден на Валегро стала дворазовою чемпіонкою в виїздці. Після перемоги у командних змаганнях вона була першою і в особистому турнірі.
Британка Нікола Адамс увійшла в історію світового спорту як перша олімпійська чемпіонка з жіночого боксу. У цього виду багато як прихильників, так і противників, причому найактивніші серед останніх навіть на турнірі в Лондоні "вболівали" з протестними плакатами. На вищій сходинці п'єдесталу пошани також покрасувалися ірландка Кеті Тейлор і американка Кларисса Шільдс.
На жіночу боротьбу у нас були особливі надії, але українські дівчата їх виправдали не повною мірою. Тетяна Лазарєва програла в півфіналі, а чемпіонкою у цій ваговій категорії втретє за кар'єру стала японка Саорі Йосіда. Катерина Бурмістрова вибула з боротьби на стадії 1/8 фіналу, а до кінця першої дійшла росіянка Наталя Воробйова. Це перша російська олімпійська чемпіонка у жіночій боротьбі.
Українка Юлія Прокопчук пробилася до числа фіналісток в стрибках у воду з вишки, але у фіналі набрала найменшу суму і замкнула підсумковий протокол. Олімпійською чемпіонкою стала Чен Руолін з Піднебесної. Для неї це вже четверте "золото" двох останніх Ігор.
Розіграш медалей у легкій атлетиці почався з забігу на 800 метрів у чоловіків. Швидше за всіх, причому не тільки в даному випадку, а взагалі в світі за всю історію (світовий рекорд) два кола пробіг чемпіон світу минулого року кенієць Давид Рудіша. Ще один чемпіон світу американець Крістіан Тейлор мав першість зі скромним результатом в секторі для потрійного стрибка.
Особливо варто відзначити фінальний забіг на 200 метрів, який перетворився на відкритий чемпіонат Ямайки. Три представники цієї країни вибігли з 20 секунд, а першим фінішував тепер уже п'ятиразовий олімпійський чемпіон Усейн Болт. Найшвидша людина на планеті перемогла без світового рекорду, що викликало невдоволення деяких вимогливих глядачів. Правда, сам Болт назвав себе живою легендою: "Я найбільший з діючих атлетів. Тепер мені потрібно сісти, розслабитися і подумати, що робити далі. Мені потрібно знайти нову мету, яка буде мотивувати мене. Але я не готовий закінчувати кар'єру".
Легкоатлетичний дводенний марафон під назвою десятиборство краще від усіх пройшов американець Ештон Ітон. Українець Олексій Касьянов всю дистанцію тримався в групі лідерів, навіть був третім, але в підсумку посів сьоме місце. У метанні списа як і в Пекіні-2008 не виявилося рівних чешці Барбарі Шпотаковій, яка виграла з кращим результатом сезону в світі.
У двох ігрових видах спорту (жіночі водне поло і футбол) перемогли представники США. А от у пляжному волейболі виграли німці Юліус Брінг і Йонас Рекерманн. Нарешті тхеквондо принесло "золото" британці Джейд Джонс і турецькому спортсмену Сервету Тазегул, якому в чвертьфіналі програв українець Григорій Гусаров.
За матеріалами:
sport.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас