Fitch знизило кредитний рейтинг ArcelorMittal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило кредитний рейтинг ArcelorMittal

249
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) найбільшої сталеливарної компанії у світі ArcelorMittal до рівня "BBB-" з "BBB" і підтвердило короткостроковий РДЕ на рівні "F3".
Прогноз по довгостроковому рейтингу "негативний".
Fitch пояснює, що зниження рейтингу зумовлене складними короткостроковими перспективами сталеливарної галузі, особливо - в Західній Європі, що буде означати більш повільне скорочення заборгованості протягом найближчих двох-трьох років у порівнянні з попередніми очікуваннями.
Агентство вказує, що незважаючи на значний прогрес ArcelorMittal у продажу непрофільних активів і реалізації програми скорочення витрат, ці заходи не можуть повністю компенсувати негативний вплив ослаблення можливостей з генерування грошового потоку.
Як повідомлялося, ArcelorMittal в II кварталі 2012 року знизила чистий прибуток на 38% - до $ 959 млн, EBITDA - на 28%, до $ 2,4 млрд, виторг - на 10,5%, до $ 22,5 млрд. На кінець II кварталу чистий борг компанії склав $ 22 млрд.
ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і також декількома дрібними компаніями, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".
Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас