Тігіпко: Всі українські вкладники Сбербанку к.СРСР отримають компенсацію в 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Всі українські вкладники Сбербанку к.СРСР отримають компенсацію в 2013 р.

Казна та Політика
376
Уряд України має намір продовжити програму з виплати компенсацій вкладникам Сбербанку к.СРСР для всіх 12 млн осіб, які втратили свої заощадження, заявив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"При формуванні бюджету на 2013 рік уряд запланує відповідні кошти. Більше того, якщо в цьому році компенсацію отримають 6 млн осіб, то в наступному її будуть одержувати 12 млн вкладників", - сказав він на прес-конференції в Запорізькій обласній державній адміністрації в четвер, передає прес-служба віце-прем'єра.
Він додав, що в цьому році виплата компенсацій проходить спокійно. "Уряд добре організував виплати компенсацій у цьому році: не було ні черг, ні паніки. Шість мільйонів колишніх вкладників своєчасно отримають компенсації", - зазначив С.Тігіпко.
Віце-прем'єр підкреслив, що виплата компенсацій стала можливою завдяки тому, що уряд забезпечив економічне зростання в країні.
Як повідомлялося, Ощадбанк приступив до компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку к.СРСР 1 червня 2012 р. Виплати здійснюються тим вкладникам, дані про яких внесені до Реєстру вкладників заощаджень громадян до 1 січня 2012 року і які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень, але не більше 1 тис. грн на одного вкладника.
З 1 вересня Ощадбанк відновить реєстрацію в інформаційно-аналітичній системі "Реєстр вкладників заощаджень громадян" для вкладників, які ще не проходили реєстрацію даних і компенсаційних рахунків.
За даними Ощадбанку, на початок серпня вкладники Сбербанку к.СРСР отримали компенсацію на загальну суму 2 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас