Французький Центробанк побоюється рецесії в третьому кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французький Центробанк побоюється рецесії в третьому кварталі

Казна та Політика
212
У липні - вересні 2012 року економіка Франції може скотитися в рецесію, вважають аналітики Банку Франції, очікуючи зниження ВВП на 0,1 п.п. другий квартал поспіль.
"У липні промислова активність трохи скоротилася, в основному, через слабку активність в автомобільній і текстильній галузях. Прогноз на найближчі місяці - зниження економічної активності ... Очікується зниження ВВП на 0,1% в третьому кварталі", - повідомляється в огляді Банку Франції, який проводиться щомісячно.
Економісти зазначають, що французькій економіці буде важко досягти зростання на 0,3%, на яке уряд країни очікує в 2012 році. Однак, незважаючи на економічну стагнацію Франції в першому кварталі, уряд нового президента - соціаліста Франсуа Олланда - сподівається на зростання в другому півріччі.
Через боротьбу з борговою кризою, а також з причини жорстких заходів економії південні країни єврозони вже давно страждають від нинішньої економічної ситуації. Разом з тим, останнім часом ознаки стагнації і початку рецесії спостерігаються і в найбільших економіках регіону.
Як повідомлялося, напередодні Британський Центробанк також скоротив середньостроковий прогноз зростання економіки, в той час як дані з Німеччини вказують на тенденцію скорочення експорту та імпорту, а дефіцит торговельного балансу Франції розширився до 5,99 млрд євро.
Нагадаємо, сьогодні також стало відомо, що у Франції можуть заморозити ціни на бензин на тлі ризику подальшого зростання вартості пального.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас