Експерт: Співпраця України та Євросоюзу - це "діалог глухих" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Співпраця України та Євросоюзу - це "діалог глухих"

Казна та Політика
480
Україна завжди хотіла більше, ніж готовий їй дати Євросоюз, пише в своїй статті для видання EUobserver експерт Центру європейської політики в Брюсселі Аманда Пол.
"У той час як сьогоднішні проблеми пов'язані в першу чергу з Києвом, історія свідчить, що відносини України з ЄС ніколи не були дійсно задовільними. Україна завжди хотіла більше, ніж ЄС готовий дати", - цитує її слова "Тиждень.ua".
"Протягом більшої частини останніх п'ятнадцяти років ЄС і Україна вели щось на кшталт "діалогу глухих". Тоді як Україну без упину говорила про отримання перспективи членства в ЄС, ЄС більшість часу намагався уникнути цієї можливості", - вважає Пол.
За її словами, основною проблемою розвитку України була байдужість політиків до втілення національних інтересів. "На жаль, Україна в основному була обтяжена некомпетентними лідерами, які були більше зацікавлені в просуванні своїх інтересів, ніж інтересів країни. Трансформація країни було більше бажанням, ніж конкретними діями", - зазначає експерт.
Втім, на її думку, проблемою є і те, що за весь час співпраці з Україною, ЄС так і не зміг розробити всеосяжну стратегію країни.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас