Овочесховища Азарова будуватимуть грузини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Овочесховища Азарова будуватимуть грузини

Аграрний ринок
1116
Грузія веде будівництво в Україні терміналу зі зберігання овочів і фруктів, повідомляється на офіційному веб-сайті грузинського уряду з посиланням на прем'єр-міністра країни Вано Мерабішвілі. У повідомленні наголошується, що термінал буде використовуватися для експорту грузинських фруктів і овочів в Україну та інші країни Східної Європи.
Інші деталі проекту в повідомленні не уточнюються. Для активізації експорту овочів і фруктів Грузія також створює державну компанію, яка буде підтримувати грузинських селян у продажу вирощеної продукції. Зокрема, вона буде допомагати виробникам проходити митні процедури, здійснювати транспортування і експорт овочів і фруктів.
Для цього уряд має намір відкрити приймальні пункти по всій країні, обладнані сучасними технологіями для сортування, упакування та зберігання продукції.
Нагадаємо, раніше український уряд впритул зайнявся будівництвом сучасних комплексів зі зберігання фруктів і овочів. Про це повідомляв прем'єр-міністр Микола Азаров на відкритті комплексу в селі Василівка Вінницької області, де перебуває з робочою поїздкою. Микола Азаров підкреслював, що сьогодні вся Європа покрита такими комплексами, і такі ж комплекси планується побудувати в Україні. "В цьому полягає програма реформ президента", - підкреслив прем'єр.
Як повідомлялося, несприятливі погодні умови, які вже призвели до скорочення врожаю зернових, негативно позначаються і на овочевій групі. Так, погода істотно скоректує урожай картоплі в Україні в 2012 році.
Але ситуація поки не критична, адже в регіонах, де сконцентроване виробництво картоплі (захід і північ), стан плантацій дещо кращий, хоча і тут очікується зниження врожайності на 5-10% в порівнянні з минулим роком, тому що погодні умови дуже далекі від ідеальних торішніх.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас