Порушників виборів в Раду знайдуть за допомогою "локаторів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушників виборів в Раду знайдуть за допомогою "локаторів"

812
ЦВК зареєстрував Комітет виборців Україні офіційним спостерігачем на чергових парламентських виборах 28 жовтня. У свою чергу, КВУ планує для спостереження використовувати новітні технології, зокрема, соціальні мережі і геолокаційні сервіси.
Як повідомили "Коментарям" у прес-службі КВУ, відповідне рішення ЦВК прийняла 6 серпня 2012 року.
За словами голови правління КВУ Олександра Черненка, довгострокові спостерігачі КВУ вже з травня працюють в округах, а в день голосування КВУ планує залучити до роботи на дільницях не менше 3 тисяч спостерігачів. КВУ також закінчує розробку інтерактивної карти порушень, кореспондентом якої зможе стати кожен виборець.
Як зазначили в КВУ, з 1 серпня розпочала роботу телефонна гаряча лінія "Право на вибір-2012" - (044) 425-21-66, 425-23-01. За цими номерами виборці зможуть отримати кваліфіковану консультацію від юристів організації з питань виборчого законодавства, повідомити про порушення, вчинені учасниками виборчого процесу, дізнатися про можливі шляхи захисту своїх прав та інтересів.
Довідка "Коментарів": Геолокація - виявлення реального географічного положення (країна, місто) комп'ютера, з'єднаного з мережею Інтернет, мобільного пристрою, що отримується на основі IP-адреси, даних, вбудованих в програмне або апаратне забезпечення, або іншої інформації.
Як повідомляли "Коментарі", для спостереження за парламентськими виборами в Україні восени 2012 року Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ ОБСЄ) направить 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів.
СНД має намір направити 200 спостерігачів на вибори Верховної Ради, які пройдуть 28 жовтня.
Верховна Рада прийняла закон, за яким виділила ЦВК майже 1 млрд. грн. для оснащення виборчих дільниць на парламентських виборах системами відеоспостереження.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас