Українська валюта стала віртуальною - вона завела блог в Твіттері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська валюта стала віртуальною - вона завела блог в Твіттері

830
На Твіттері сьогодні, 7 серпня, з'явився профіль користувача під ніком "Гривня", який пише від імені української валюти.
Перший запис з'явився о 10:32 і був виконаний українською мовою. У ній Гривня повідомила, що їй скоро виповниться 16 років (вперше вона увійшла в обіг 2 вересня 1996 року - ред.) і що в зв'язку з цим "старші" дозволили їй вести мікроблог.
До моменту написання цієї новини на стрічці Гривні з'явилися ще три записи, всі російською. У першому українська валюта пояснила, що її аватарка (копія срібної гривні часів Київської Русі) - це "вінтажненький прикид", у другому захопилася українським штангістом, який отримав третю золоту медаль для України, а в останньому розповіла про новий "аксесуарчик" - хештег #UAH.
Коментуючи появу мікроблога Гривні, економічний експерт Сергій Маковенко допустив, що він може використовуватися для поширення інсайдерської інформації НБУ та Мінфіну.
"У кожному жарті є частка жарту. І я не відкидаю, що з Твіттер-героїні її автори спробують створити канал поширення інсайдерської інформації НБУ та Мінфіну. Принаймні, особисто я збираюся зв'язати свою сторінку у Твіттері з сторінкою Гривні. І уважно стежити за новинами", - заявив він.
"Три роки тому комісія з естетики Міжнародного фінансового банку визнала гривню однією з п'яти найкрасивіших валют світу. Зараз, мабуть, наша валюта хоче довести, що вона не тільки красуня, але і розумниця", - додав експерт.
У Нацбанку свою причетність до появи представництва української грошової одиниці в соціальних мережах спростували.
Як повідомлялося, раніше Нацбанк випустив диск з піснею, присвяченою гривні, і розіслав його банкам.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас