В РФ сподіваються зберегти експортний потенціал зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В РФ сподіваються зберегти експортний потенціал зерна

Аграрний ринок
155
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що експортний потенціал зерна в Росії цього року збережеться, і в разі необхідності можуть бути здійснені зернові інтервенції, передає "Інтерфакс".
"Цього року експортний потенціал ми збережемо", - сказав Медведєв на зустрічі в Новосибірську з представниками місцевого відділення партії "Єдина Росія".
Нагадаємо, що наприкінці липня міністр сільського господарства Микола Федоров заявляв, що урожай зерна в Росії цього року скоротиться майже на 14 млн тонн через посуху в низці регіонів. "Недобір урожаю зернових може скласти в деяких регіонах Росії близько 12 млн тонн, а по Росії ми прогнозуємо близько 14 млн тонн", - зазначив глава Мінсільгоспу. У минулому році в Росії зібрали 94,2 млн тонн зерна. Цього року урожай зернових може скласти 80 млн тонн.
Втім, сьогодні заступник глави Мінсільгоспу Олександр Черногоров не виключив, що міністерство найближчим часом може знизити прогноз по збору зерна до 70-75 млн тонн. "Оптимістичний прогноз був 80 млн тонн. Думаю, що він знизиться і перейде до цифри 70-75 млн тонн. Тенденції такі є", - заявив він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас