Сотні туристів застряли в Новій Зеландії через виверження вулкана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сотні туристів застряли в Новій Зеландії через виверження вулкана

498
Сотні туристів не можуть вилетіти з острова Північний в Новій Зеландії через виверження вулкана Тонгаріро, яке відбулося вперше за 115 років, повідомляє сайт газети HeraldSun.
Як зазначає "РИА Новости", незважаючи на те, що виверження вулкана відбулося без виходу лави, Тонгаріро все одно доставив чимало незручностей мешканцям та гостям острова. Вночі на кілька кілометрів в небо над островом Північним зметнувся стовп попелу.
Викид попелу став причиною скасування декількох внутрішніх авіарейсів. Жителі острова розповідають, що в повітрі пахне сіркою, в небі повисли темні хмари. Водії скаржаться на погану видимість на трасах.
Вулканолог Майкл Розенберг в ефірі новозеландського радіо заявив, що стан вулкана поки не дуже зрозумілий. "Це (виверження) може послужити початком набагато більш тривалого епізоду, а може, і кінцем. Ми поки не знаємо", - сказав Розенберг.
Як повідомляли "Коментарі", інформації про загиблих, постраждалих і матеріальні збитки не надходило.
Тонгаріро розташований в центральній частині острова Північний, на території однойменного національного природного парку, де десять років тому проходили натурні зйомки знаменитої кінотрилогії "Володар перснів". Зйомки проходили, в тому числі, в районі молодого вулкана Нгаурухое, що входить в вулканічний комплекс Тонгаріро (у фільмі фігурував як гора Ородруін, в якій треба було розплавити "перстень всевладдя").
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас