Ford створює програму для спілкування автомобілів один з одним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford створює програму для спілкування автомобілів один з одним

342
Компанія Ford почала випробування на франкфуртських дорогах загального користування нових систем безпеки, що дозволяють автомобілям "спілкуватися" один з одним і об'єктами інфраструктури.
Американський автовиробник приєднався до декількох інших компаній, що беруть участь у чотирирічній дослідницькій програмі німецького уряду під назвою "Safe Intelligent Mobility - Testfield Germany" (simTD). Її завданням є випробування інтелектуальних автомобільних систем, які дозволяють збільшити безпеку дорожнього руху, а також вироблення єдиного стандарту для технологій "спілкування" машин одна з одною.
Загалом у програмі зараз беруть участь 120 автомобілів, з них 20 - це мінівени Ford S-Max. Інвестиції в simTD досягають 65 мільйонів доларів.
Серед новинок, які випробовують автовиробники, представлені системи, що дозволяють інформувати водіїв про небезпеку на дорозі і про екстрене гальмування автомобілів, що їдуть попереду і перебувають при цьому поза зоною видимості, наприклад, за поворотом або попереду колони машин. Крім того, тестуються просунуті системи розпізнавання дорожніх знаків, доступу в інтернет і навіть можливість прогнозування дорожньої ситуації на маршруті.
Також в програмі simTD беруть участь компанії Audi, BMW, General Motors, Mercedes-Benz і Volkswagen. Наприклад, GM зараз розробляє систему, здатну визначати місце розташування пішоходів за допомогою Wi-Fi сигналу, що видаватимуть смартфони пішоходів. І якщо є небезпека наїзду на пішохода, автомобіль буде автоматично знижувати швидкість.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас