Вчених і винахідників Кабмін буде нагороджувати преміями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчених і винахідників Кабмін буде нагороджувати преміями

352
Створення ефективних стимулів для інноваційного розвитку економіки є першочерговим завданням. Саме цю мету переслідує введена Кабінетом Міністрів України премія за розробку і впровадження інноваційних технологій.
На цьому наголосив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, повідомляє прес-служба Держінформнауки.
"Інновації сьогодні - це фактично рушійна сила економічного прогресу. Але тепер саме впровадження наукових розробок у виробництво є слабкою ланкою нашої інноваційної інфраструктури. Тому створення ефективних стимулів для інноваційного розвитку економіки є першочерговим завданням. З огляду на це, метою введеної урядом премії стане заохочення вчених і винахідників до створення інноваційного продукту та підтримка їхньої діяльності", - зазначив Семиноженко.
Він підкреслив, що головною умовою отримання премії стане поєднання трьох ключових моментів: розробка нових технологій, їх впровадження у виробництво і виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції.
Нагадаємо, що Положення про премію було розроблено Держінформнауки за дорученням Прем'єр-міністра України, а відповідну постанову затверджено Кабінетом Міністрів 1 серпня 2012 року. Премія присуджуватиметься на конкурсній основі до Дня науки - її зможуть отримати як наукові колективи, так і окремі винахідники. Щорічно вручатимуть п'ять таких премій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас