Олімпіада. Підсумки 6 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпіада. Підсумки 6 серпня

2833
Українські чоловіки вперше показали свою силу і волю.
Українська збірна зуміла виграти відразу дві нагороди Лондонської Олімпіади, причому зробили це чоловіки, народжені в Донецькій області. Китай після понеділка повернув собі лідерство в загальному заліку, а наша країна тепер займає 17 місце. Непогано, але чекаємо продовження - попереду ще шість змагальних днів.
В Веймуті, де проходить олімпійська регата з вітрильного спорту, героями дня стали китаянка Сю Ліцзя і австралієць Том Слінсбі. Перша вирвала "золото" в класі "Лазер-радіал", а другий мав першість з великим відривом у класі "Лазер" - одному з найпростіших гоночних швертботів міжнародного класу, озброєному тільки кетом (косе вітрильне озброєння).
У кульовій стрільбі визначилися ті, хто краще від інших володіє гвинтівкою на дистанції 50 метрів з трьох положень. Італієць Ніколо Кампріані, на рахунку якого по перемозі на чемпіонатах світу та Європи (правда, в іншій вправі), не дало засумніватися в своїй перевазі - олімпійські рекорди в кваліфікації та фіналі (до речі, тут він показав передостанній результат) і перше місце в кишені. Українець Артур Айвазян мав можливість зачепитися за місце у фіналі, але в результаті перестрілки став в підсумковому протоколі десятим. Сергій Куліш завершив змагання на чотири сходинки нижче співвітчизника.
В стендовій стрільбі був розіграний комплект нагород в траншейному стенді у чоловіків, і для визначення чемпіона знадобилася перестрілка. Її виграв хорват Джованні Черногораз, а італієць Массімо Фабріцці залишився з "сріблом". Наші земляки в цьому виді програми участі не брали.
У спортивній гімнастиці, де триває розіграш медалей в окремих видах, прийшло свято і на нашу вулицю. На перші місця не потрапили сильні спортсмени з Китаю, Японії і США, але святе місце порожнім не буває. Олімпійськими чемпіонами стали бразилець Артур Набаррете Заняття (кільця), кореєць Хан Сеок Ян (опорний стрибок) і росіянка Алія Мустафіна (бруси). У трьох фіналах виступав лише один українець, і Ігор Радивилів став першим серед вітчизняних спортсменів бронзовим призером Лондона-2012.
У командних змаганнях з конкуру перемогла збірна Великобританії, вирвавши "золото" в перестрибуванням у Голландії, адже штрафних очок суперники набрали однакову кількість. Це перше "золото" Великобританії в даному виді програми Ігор за 60 (!) років.
Ще одну вікторію господарі здобули на треку, де в фіналі індивідуального спринту Джейсон Кенні переміг француза Грегорі Божа. Для британця це друге "золота" Лондона (раніше була перемога в командному спринті), а чотири роки тому він був другим в індивідуальному спринті і чемпіоном в команді. І це в 24 роки!
В олімпійському турнірі з греко-римської боротьби першенствували не дуже відомий іранець Омід Хаджі Норузі, ніколи нічого серйозно не вигравав росіянин Алан Хугаєв, а також чотириразовий чемпіон світу, олімпійський чемпіон Пекіна кубинець Міхан Лопес Нуньєс. Про виступ українців і говорити не варто - ніхто далі чвертьфіналу не ступив.
Після "бронзи" у спортивній гімнастиці всі наші медальні надії були пов'язані з виступом Олексія Торохтія та Сергія Тагірова у ваговій категорії до 105 кг у важкій атлетиці. Обидва українці опинилися в першій десятці, і якщо Тагіров її замкнув, то Торохтій - очолив! Дуель за "золото" з іранцем Навабом Назіршелалом вийшла напружена. Якщо в ривку українець обійшов конкурента на кілограм, то у поштовху вони показали ідентичний результат. До світового рекорду виявилося далеко, але хіба це важливо? Донеччанин Олексій Торохтій - олімпійський чемпіон!
Легкоатлетичний десерт з п'яти фіналів вдався. Білоруска Надія Остапчук найдалі штовхнула ядро. Після четвертого місця в Афінах і третього в Пекіні бачимо прогрес. Росіянка Юлія Заріпова у відмінному стилі виграла біг з перешкодами. За три останні роки вутленька дівчина з Казані один за іншим виграла чемпіонат Європи, світу і тепер Олімпіаду. А от знаменита рекордсменка світу Олена Ісінбаєва зупинилася на 4,70 метра, а це тільки "бронза". Чемпіонкою в секторі для стрибків з жердиною стала американка Дженніфер Сур. До речі, під час Олімпіади вона подружилася із знаменитим баскетболістом, лідером клубу НБА "Лос-Анджелес Лейкерс" і олімпійської збірної США Кобі Брайантом, який тепер хоче віддати доньок в легку атлетику.
Фелікс Санчес з Домініканської Республіки став дворазовим олімпійським чемпіоном через вісім років після першого подібного успіху. Фінал "чистих" 400 метрів перетворився на забіг спринтерів з екзотичних країн, а кращим став Кірані Джеймс з Гренади (є така острівна держава на південному сході Карибського моря з населенням в 90 тисяч осіб).
За матеріалами:
sport.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас