Shell виведе гроші з європейських банків через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell виведе гроші з європейських банків через кризу

Енергетика
558
Англо-голландська нафтогазова компанія Royal Dutch Shell оголосила, що виведе частину своїх запасів грошових коштів з європейських банків, повідомляє Reuters. За словами головного фінансиста компанії Саймона Хенрі, компанія розмістить частину своїх грошей (із загального обсягу в 12 мільярдів євро) в облігаціях США та на рахунках американських кредитних організацій.
Він додав, що Shell зараз меншою мірою, ніж раніше, готова брати на себе ризик в Європі через кредитну кризу. Певна частина коштів все ж таки залишиться на континенті - для фінансування поточних операцій.
В цілому компанія хоче максимально убезпечити себе від ризиків, пов'язаних з економіками, що найбільше постраждали від кризи.
Кредитна криза в єврозоні, що почалася в 2010 році, призвела до загрози банкрутства низки країн. Спочатку ця небезпека зачіпала порівняно невеликі держави, такі, як Греція і Ірландія. Проте зараз дефолт може загрожувати Італії та Іспанії, що займають в єврозоні третє і четверте місце за обсягом ВВП. Особливо складна обстановка складається з банківськими системами цих країн.
Royal Dutch Shell - друга за обсягами виручки компанія в світі (470 мільярдів доларів в 2011 році). Корпорація працює в 90 країнах, щодня добуваючи 3,1 мільйона барелів нафтового еквіваленту.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас